RUSI POKRENULI OFANZIVU NA SUMSKU OBLAST: Otvoren novi front na istoku Ukrajine ČEČENI PREDVODE NAPAD NA RIŽEVKU (VIDEO)
Foto: Printscreen

šok

RUSI POKRENULI OFANZIVU NA SUMSKU OBLAST: Otvoren novi front na istoku Ukrajine ČEČENI PREDVODE NAPAD NA RIŽEVKU (VIDEO)

Planeta -

Ruske trupe navodno su prešle granicu Sumske oblasti i naterale na povlačenje pripadnike Oružanih snaga Ukrajine iz pograničnog sela Riževka!

Vojni blogeri navode na Telegramu da su ruske snage izvele minobacačke i artiljerijske udare iz Kurske oblasti nakon čega je usledio napad bespilotnim letelicama i tenkovima.

Napad prema rečima šefa Čečenije Ramzana Kadirova predvodi specijalna jedinica Ahmat.

- Pripadnici puka Ahmat Ministarstva odbrane Rusije pod komandom Aslambeka Salijeva izveli su taktičke akcije zajedno sa vojnim licima drugih ruskih jedinica i oslobodili selo Riževka koje se nalazi na granici sa Kurskom oblašću - objavio je Kadirov na svom kanalu na Telegramu i objavio snimak navodnih borbi.

Kadirov tvrdi da je ukrajinska strana pretrpela značajne gubitke i da je bila prinuđena da se povuče.

Riževka
foto: Printscreen

- Koordinisan i efikasan rad boraca svih jedinica omogućio je da se selo oslobodi bez teškoća za samo tri dana - naglasio je Kadirov.

Ukrajina se za sada nije oglasila.

Lokalni mediji navode da je u Sumskoj oblasti delimično isključena struja.

Riževka se inače nalazi nedaleko od ruskog sela Tetkina koji se često nalazio na meti ukrajinskih snaga.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je sredinom maja rekao da je Moskva prinuđena da stvori takozvanu sanitarnu zonu bezbednosti u Ukrajini zbog granatiranja ruske teritorije od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Rusija je 10. maja, podsetimo, pokrenula ofanzivu i na susednu Harkovsku oblast.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track