ZAHAROVA OPTUŽUJE: Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje sopstvene vlasti
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry /TASS

ZAHAROVA OPTUŽUJE: Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje sopstvene vlasti

Planeta -

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena potrebno je „još veće krvoproliće“ na Evropskom kontinentu da bi sprečila kolaps svoje vlasti, izjavila jeportparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Da li članice Evropske unije shvataju da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO? - napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO da će isporuke oružja Ukrajini biti obavezne za članice Alijanse.

Prema njenim rečima, histerično pumpanje zapadne javnosti tezom o navodnoj „direktnoj agresiji Rusije protiv zapadnih zemalja“ znači samo jedno.

- Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje i sopstvene vlasti i američke ekonomije - zaključila je Zaharova.

Prethodno, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je na konferenciji za novinare uoči ministarskog sastanka NATO 13-14. juna najavio da će isporuke oružja Kijevu postati obavezne za zemlje NATO, kao i da će ih koordinisati komandne strukture Alijanse pod rukovodstvom generala Kristofera Kavolija.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta, te da direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

Kurir.rs/RIA/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track