MONSTRUM OD 2 METRA ULETEO U PLIĆAK: Turisti vrište od straha u poznatom španskom letovalištu PLAŽA HITNO ZATVORENA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

šok

MONSTRUM OD 2 METRA ULETEO U PLIĆAK: Turisti vrište od straha u poznatom španskom letovalištu PLAŽA HITNO ZATVORENA (VIDEO)

Planeta -

Plaža na Gran Kanariji zatvorena je za kupanje nakon što je ajkula duga oko 2 metra uletela u plićak i izazvala opštu paniku među turistima!

Na užasavajućem snimku čuju se vrisci dok se morski predator velikom brzinom približavala obali dok mu leđno peraje viri iz vode. Policija je hitno zatvorila plažu Melenara na istočnoj obali ostrva nakon što je u subotu oko 17 sati proglašena uzbuna.

Odmah je istaknuta crvena zastava na plaži.

Na snimcima se vidi kako mladi beže na bezbedno dok je ajkula plivala prema obali pre nego što se u poslednjem trenutku vratila u dubinu.

Mlada devojka bila je u vodi kad se ajkula pojavila.

- Spasilac je počeo da duva u pištaljku i nagovestio da svi treba da izađu iz vode. Ja sam se osvrnula i videla njeno peraje - rekla je turistkinja lokalnoj TV stanici.

- Videli smo peraje koje je bilo oko 25 centimetara iznad vode i počeli smo da se krećemo najbrže što smo mogli nazad ka plaži - dodao je drugi turista.

Potraga za ajkulom pomoću džet skija nije dala rezultate.

Dejli mejl navodi da je u pitanju ajkula čekićara koja može da naraste do šest metara u dužinu i da teži čak 450 kilograma! Mahom su bezopasne za ljude i zabeleženo je tek nekoliko napada.

Ajkule su nedavno, podsetimo, napale u kratkom periodu troje kupača na obali Meksičkog zaliva na Floridi.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:12

Ajkula u Herceg Novom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track