IZVIĐAČKI DRON SNIMIO STRAVIČAN NAPAD NA PREDGRAĐE ČASIV JARA: Salva raketa iz BACAČA PLAMENA razorila ceo blok zgrada (VIDEO)
Foto: Telegram printscreen

užas

IZVIĐAČKI DRON SNIMIO STRAVIČAN NAPAD NA PREDGRAĐE ČASIV JARA: Salva raketa iz BACAČA PLAMENA razorila ceo blok zgrada (VIDEO)

Planeta -

Izviđački dron zabeležio je stravičan napad na predgrađe Časiv Jara!

Na kratkom snimku vidi se kako na zgrade u mikrookrugu Kanal, gde se mesecima vode žestoke borbe, pada nekoliko raketa ispaljenih iz vešecevnog lansera. Nekoliko raketa pada jedna za drugom dok ceo blok zgrada odjednom počinje da gori.

- TOS-1A Solncepek radi na višespratnicama koje su zauzeli neprijatelji u mikrookrugu Kanal na istočnoj periferiji Časiv Jara - navodi vojni bloger Boris Rožin koji je objavio stravičan snimak.

TOS-1A je inače verzija originalnog sovjetskog teškog raketnog sistema TOS-1. Može da ispali 24 rakete sa aerosolnim bojevim glavama dok mu je maksimalan domet oko 6.000 metara.

Rusija je navodno počela da koristi i novi teški sistem bacača plamena TOS-3 na ukrajinskom frontu. TOS-3 Zmaj je revolucionarni ruski sistem sa termobaričnim bojevim glavama velike razorne moći koji jednom salvom može da razara cele gradske blokove.

Bonus video:

02:29

PVO NIJE REAGOVAO NA DRON, A IZ OVOG PRAVCA JE PUŠTEN Stručnjaci analiziraju napad na Krim: Sledeći NAPAD Ukrajine za 20 dana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track