PUKLA JOŠ JEDNA BOMBA OD 3 TONE: Rusi ponovo upotrebili monstruozno oružje DIGLI U VAZDUH ZGRADU SA 70 SPECIJALACA (VIDEO)
Foto: Printscreen

užas

PUKLA JOŠ JEDNA BOMBA OD 3 TONE: Rusi ponovo upotrebili monstruozno oružje DIGLI U VAZDUH ZGRADU SA 70 SPECIJALACA (VIDEO)

Planeta -

Rusija je ponovo bacila monstruoznu avionsku bombu FAB-3000 na položaje Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti!

Vojni dopisnik Andrej Rudenko objavio je na svom Telegram kanalu snimak na kome se navodno vidi kako bomba FAB-3000 sa modulom za planiranje i korekciju diže u vazduh zgradu.

- Lipci, oblast Harkov, drugi udar pomoću FAB-3000 sa UMPC - napisao je Rudenko.

Vojni blogeri navode da je pogođena zgrada koju je koristila 13. odvojena brigada specijalne namene Nacionalne garde Ukrajine.

- Eliminisano je oko 70 militanata Oružanih snaga Ukrajine. Ovo je već druga potvrđena činjenica korišćenja FAB-3000 i daleko je od poslednje - navodi ruski vojni bloger Boris Rožin.

Monstruozna bomba, teška 3.000 kilograma, navodno je prvi put bačena u četvrtak na trospratnicu u istom selu. Na snimku se vidi kako bomba pada nedaleko od zgrade nakon čega je nastala užasavajuća eksplozija koja je raznela sve manje objekte u okolini.

Ministarstvo odbrane Rusije je u martu najavilo pokretanje masovne proizvodnje avionske bombe od tri tone. Vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja.

Bomba je inače prvi put prikazana pre nekoliko meseci prilikom obilaska tadašnjeg ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua ruskoj vojnoj kompaniji.

FAB-500 i FAB-1500 mnogo su doprinele ruskim uspesima na frontu u poslednjih šest meseci dok ukrajinska PVO za sada nema rešenje za masovnu upotrebu bombi koje za nekoliko minuta stižu do cilja.

Bonus video:

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track