KATAKLIZMA POGODILA ZEMLJU! Ulice pod vodom, zbog jakih kiša naređena OBAVEZNA EVAKUACIJA: Dramatični snimci se ŠIRE (VIDEO)
Foto: Printscreen

panika u nju meksiku

KATAKLIZMA POGODILA ZEMLJU! Ulice pod vodom, zbog jakih kiša naređena OBAVEZNA EVAKUACIJA: Dramatični snimci se ŠIRE (VIDEO)

Planeta -

Zbog jakih kiša i opasnosti od bujičnih poplava vlasti u saveznoj američkoj državi Nju Meksiku su danas naredile obaveznu evakuaciju iz pogođenih područja i uspostavu skloništa za raseljene stanovnike.

Kancelarija Nacionalne meteorološke službe najavila je vanrednu situaciju zbog poplava od petka uveče do danas rano ujutro. Pogođena područja uključivala su grad Las Vegas, Novi Meksiko i zajednice u blizini Albukerkija.

U petak je palo do pet centimetara kiše, a tokom noći dodatnih 3,8 centimetara kiše, a zbog poplava je zatvarano više puteva na severnoj i zapadnom delu Las Vegasa, saopštila je meteorološka služba.

Vlasti Las Vegasa proglasila je obaveznu evakuaciju delova grada, upozoravajući stanovnike da se pripreme. Grad je saopštio da je uspostavio skloništa za stanovnike na zapadnoj i istočnoj strani grada.

Gradske vlasti su zamolile stanovnike da ograniče upotrebu vode koja nije neophodna, a takođe je saopštila da su onlajn glasine o tome da su gradske brane urušenw bile lažne i da su brane "trenutno netaknute".

Nju Meksiko je takođe pretrpeo razorne šumske požare ove nedelje u kojima su poginule najmanje dve osobe, a hiljade su primorane da beže od plamena. Požari u okruzima Saut Fork i Salt na jugu centralnog Nju Meksiku uništili su ili oštetili oko 1.400 objekata.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track