RUSKE TRUPE NA 1 KM OD TORECKA: Totalni slom Ukrajine, pukla linija fronta, strateški važnom gradu preti opkoljavanje (FOTO)
Foto: Telegram printscreen, Printscreen X

proboj

RUSKE TRUPE NA 1 KM OD TORECKA: Totalni slom Ukrajine, pukla linija fronta, strateški važnom gradu preti opkoljavanje (FOTO)

Planeta -

Ruske trupe nalaze se prema nezvaničnim informacijama na kilometar od strateški važnog Torecka!

Vojni kanal Militarist navodi da su ruske snage stigle do višespratnica u Lenjinskom i da situacija za Oružane snage Ukrajine na tom delu fronta nastavlja da se pogoršava.

Ruske snage napredaju prema Torecku sa juga iz pravca Njujorka i istočno iz pravca Družbe i Pivdenija.

Ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState, koji je povezan sa obaveštajnim službama, potvrđuje da su ruske trupe stigle do centra sela Njujorka koje se nalazi desetak kilometara od Torecka.

Toreck
foto: Telegram printscreen

- Neprijatelj je u prethodna 24 sata uz podršku avijacije izveo 18 napada u toreckom pravcu - saopštio je glavni štab Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina, podsetimo, dovlači rezerve kako bi pokušala da stabilizuje situaciju na tom delu fronta nakon iznenadne ruske ofanzive koja je počela pre otprilike 15 dana.

Ekspert grupe Informativni otpor Ukrajine Konstantin Mašovec rekao je da glavni štab Oružanih snaga Ukrajine nije očekivao napad na Toreck sa istoka.

- Jurišne grupe Oružanih snaga Rusije prošle su kroz ukrajinska uporišta kao nož kroz puter. Komanda je očekivala da će ruske trupe početi da okružuju Toreck napadajući južnije sa izlazom na auto-put Pokrovsk-Konstantinovka. Ruska komanda je to izračunala i udarila tamo gde Kijev nije očekivao - navodi Mašovec koji veruje da će ruske snage najverovatnije pokušati da opkole grad.

Linija fronta nije se pomerala kod Torecka od 2014. godine i položaji Oružanih snaga Ukrajine, koji su godinama dobro utvrđeni, smatrani su praktično neosvojivim.

Toreck je pre rata imao oko 35.000 stanovnika.

Vojni blogeri na Telegramu, podsetimo, objavili su snimak ruskog vojnika koji diže u vazduh kuću na periferiji Njujorka sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine.

Bonus video:

01:08

OTVARA SE NOVI FRONT U UKRAJINI KOJI IZLAZI NA MORE! Gajović: Crnomorska flota je jaka, Rusija još svo oružje nije pokazala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track