OVO JE DIJANA KOJU JE UBIO MEDVED Zvala spasioce pre užasa i očajnički tražila pomoć: Vrištala je "medved dolazi", a onda muk
Foto: Facebook

OVO JE DIJANA KOJU JE UBIO MEDVED Zvala spasioce pre užasa i očajnički tražila pomoć: Vrištala je "medved dolazi", a onda muk

Planeta -

Tinejdžerka Dijana (19) u Rumuniji ubijena je u napadu medveda nakon što ju je životinja odvukla, a zatim bacila niz liticu visoku oko 100 metara dok je bila u šetnji sa svojim dečkom.

Tragedija se dogodila pod užasnutim pogledom njenog dečka, a mogli su da je čuju preko telefona i dispečeri koje su i devojka i njen dečko zvali u pomoć. Ali bilo je prekasno.

Kako navode rumunski mediji, izgleda da su dvoje mladih u početku dobili nekoliko saveta da pokušaju da se otarase prisustva medveda, ali im ništa nije pomoglo.

Njih dvoje su istovremeno pozvali 112, pri čemu je 19-godišnju devojku napao i vukao medved.

Rumunija, devojka, Dijana, medved
foto: Facebook

"Bila je prestravljena... vikala je: 'Medved je sve bliže i bliže!'. Sve se dešavalo uživo, dispečer 112 je bio na telefonu, a mladić je vikao da ih napadaju i da je medved odvukao devojku. Rekao nam je da je medved zgrabio devojku za nogu i u jednom trenutku nije video šta joj je uradio bacio ga 120 metara u dolinu - rekli su nadležni.

Dolaskom na mesto tragedije, gorski spasioci su se spustili 120 metara u dolinu, ali je devojka već bila mrtva. Međutim, medved je još uvek bio blizu , nešto što je otežavalo misiju izvlačenja tela. Životinja je nekoliko puta skočila da nasrne na spasioce, zbog čega je doneta odluka da se zbog bezbednosti prisutnih ustreli.

- To je bila prava opasnost i za gorske spasioce. Medved se nalazio na 10 metara od plena i hteo je da napadne spasioce. Medveda su upucali odgovorni i moglo je da se priđe telu - rekli su nadležni.

- Nismo se suočili sa tako ozbiljnom situacijom u poslednjih 10-15 godina. Verujemo da je medved bio besan jer obično ne napada ovako, bez razloga, to nije bio medved sa mladuncima, to je bio mlađi medved - rekli su spasioci.

Kurir.rs/observatornews

Bonus video:

03:03

MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track