Romni priznao: Siromašni Amerikanci ne izigravaju žrtve

Izbori SAD

Romni priznao: Siromašni Amerikanci ne izigravaju žrtve

Planeta -
Ja sam u tom slučaju rekao nešto što je u potpunosti pogrešno" ,dodao je republikanski predsednički kandidat

VAŠINGTON - Republikanski predsednički kandidat Mit Romni izjavio je sinoć da je u potpunosti pogrešio kada je skoro polovinu Amerikanaca nazvao navodnim žrtvama koje samo očekuju da dobijaju od države.

Pre desetak dana se pojavio tajno snimljeni video iz januara ovegodine sa jednog od donatoskih skupova, na kome je Romni rekao da će 47 odsto građana uvek glasati za Baraka Obamu, šta god da je upitanju.

Oni zavise od države, veruju da su žrtve, i zbog toga smatraju dadržava treba da se brine o njima. Oni veruju da su oni pretplaćeni nazdravstvenu zaštitu, hranu i obezbeđen stambeni prostor, rekao je tada Romni.

Sada, međutim, kaže da je pogrešio prilikom te izjave i objašnjavada prilikom stotina, ako ne i hiljada govora i intervjua svako izreknenešto što ne ispadne dobro.

"Ja sam u tom slučaju rekao nešto što je u potpunosti pogrešno" ,dodao je republikanski predsednički kandidat u intervjuu za Foks njuz.

Tokom preksinoćne predsedničke debate, Obama je iznenadio političke analitičare ne pokrenuvši priču o 47 odsto , pošto je prethodno njegov tim to obilno koristio u plaćenim reklamama protiv Romnija. Romni je u najnovijoj izjavi istakao da će u slučaju da bude izabranzastupati sve Amerikance, a ne samo polovinu.

Moj život pokazuje da se brinem o svima, i u ovoj celoj kampanjiobraćamo se svim građanima , zaključio je Romni. Analitičari procenjuju da republikanski predsednički kandidatposlednjim nastupima želi da se primakne političkom centru, ipreuzme neopredeljene glasače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track