Romni udario na Veliku žutu pticu
Foto: BETA

Štedi pare na Ulici sezam

Romni udario na Veliku žutu pticu

Planeta -
Demokrate su pustile spot čiji je glavni akter Velika žuta ptica iz Ulice Sezam, u kojem se rugaju Romniju zbog nedavne izjave da će smanjiti sredstva za javni servis PBS, koji proizvodi tu dečju seriju
1 / 4 Foto: REUTERS

VAŠINGTON - Mesec dana uoči predsedničkih izbora u SAD, oba kandidata - demokrata Barak Obama i republikanski Mit Romni, izrazili su uverenje da će pobediti u trci za Belu kuću.

Predizborna kampanja će danas dovesti obojicu kandidata, koji su za sada po popularnosti izjednačeni, u Ohajo, saveznu državu čiji bi glasovi mogli da presude na izborima 6. novembra, navodi AP.

"Nameravam da pobedim", rekao je Obama sinoć na donatorskoj konferenciji u San Francisku. "Međutim, to ćemo ostvariti samo ako svi narednih 29 dana budemo maksimalno angažovani."

Romni je u Virdžiniji, po kišnom danu, poručio pristalicama: "Ljudi se pitaju zbog čega sam toliko uveren u pobedu. Uveren sam jer vas vidim u tolikom broju po ovakvom vremenu. To je neverovatno."

Demokrate su danas pustile u etar spot čiji je glavni akter Velika žuta ptica iz "Ulice sezam", u kojem se rugaju Romniju zbog njegove nedavne izjave da će smanjiti sredstva za javni servis PBS, koji proizvodi tu dečiju seriju.

"Jedan čovek ima hrabrosti da izgovori to ime", izgovara narator u spotu dok se na ekranu prikazuje Romni, a potom i Velika žuta ptica.

"Veliki. Žut. Pretnja našoj ekonomiji. Mit Romni zna da ne treba da se brinete zbog Vol strita, već zbog Ulice sezam."

Republikanski kandidat je, s druge strane, pred polaznicima Vojnog instituta u Virdžiniji sebe predstavio kao sposobnog i odlučnog budućeg glavnokomandujućeg američkih snaga i kritikovao je aktuelnog predsednika zbog mlakog angažovanja na Bliskom istoku i u svetu.

Prema najnovijoj anketi, Romni je, posle odličnog nastupa na televizijskoj debati sa Obamom prošle sedmice u Denveru, uspeo da ga sustigne i dvojica kandidata su sada izjednačena i uživaju podršku po 47 odsto birača.

Istraživanje Galupa sprovedeno posle debate pokazuje da je Obama izgubio pet odsto prednosti na nacionalnom nivou, koje je imao pre razočaravajućeg nastupa u Koloradu.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track