Eksplozija u centru Damaska: Desetoro mrtvih
Foto: Anadolija

Eksplozija u centru Damaska: Desetoro mrtvih

Planeta -
Eksplozija se dogodila u vreme sastanka Asada i Ibrahimija u vezi sa primirjem u toku bajramskih praznika

DAMASK - Snažna eksplozija odjeknula je u centru sirijske prestolnice Damaska. U eksploziji je smrtno stradalo deset osoba, među kojima jedna žena, objavila je sirijska državna televizija.Eksplozija se dogodila u naselju Bab Tuma u vreme sastanka vođe sirijskog režima Basara al Asada i specijalnog predstavnika Ujedinjenih naroda i Arapske lige za Siriju Al-Ahdar al-Ibrahimija u vezi sa privremenim prekidom vatre u zemlji za vreme Kurban-bajrama, javio je dopisnik agencije Anadolija.Sirijski zvaničnici su saopštili da je meta napada bila jedna policijska stanica, te da je u područje poslato više vatrogasnih i ambulantnih vozila.

Brahimi doputovao u Damask

Specijalni izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi doputovao je u Damask, gde će pokušati da dogovori privremeni prekid vatre između sirijskih vlasti i pobunjenika koji vode borbe duže od 19 meseci.

"Razgovaraćemo sa vladom, političkim partijama i predstavnicima civilnog društva o stanju u Siriji (...) o potrebi da se sadašnje nasilje smanji i o tome da li je moguće zaustaviti ga tokom Kurban-bajrama", rekao je Brahimi po sletanju na aerodrom u glavnom gradu Sirije. Očekuje se da Brahimi razgovara sa sirijskim predsednikom Bašarom el-Asadom i ministrom inostranih poslova Validom al-Mualemom. Izaslanik se zalaže za prekid vatre tokom četvorodnevnog muslimanskog praznika prinošenja žrtve, Kurban-bajrama, koji počinje 26. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track