OBAMIN SPOT: Sedište zla je u hotelu u Bosni

Obamin predizborni spot

OBAMIN SPOT: Sedište zla je u hotelu u Bosni

Planeta -
Predsednik SAD napravio podrugljiv video na račun Mita Romnija, u kojem u „Radon plazi“ u Sarajevu živi „zli genije“ - velika ptica iz serije „Sezam strit“

VAŠINGTON - Misterija.Sarajevski hotel „Radon plaza“ iskorišćen je u TV spotu koji je napravio tim američkog predsednika Baraka Obame, u kojem se on ruga svom protivkandidatu na izborima, republikancu Mitu Romniju. Luksuzni hotel sa pet zvezdica, čiji je vlasnik Fahrudin Radončić, osnivač lista Dnevni avaz i stranke Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH), predstavljen je kao sedište „zlog genija“, koji upravlja svetom - žute ptice iz dečje serije „Sezam strit“.Predizborni tim Baraka Obame želeo je da ponizi Romnija i da se naruga njegovim stavovima o ekonomiji, prikazujući ih kao dečje. Zbog toga je kao „zli genije“ iskorišćen lik dobroćudne velike žute ptice iz popularne dečje serije.Obamin ironični TV spot traje 30 sekundi, a počinje tako što se nabrajaju kriminalci uhapšeni u SAD, uključujući Bernarda Mejdofa, i naglašava da svima njima iz svog sedišta upravlja „zli genije“. U sedmoj sekundi spota pojavljuje se sarajevski hotel „Radon plaza“, na čijoj se staklenoj fasadi vidi silueta tog „zlog genija“, u stvari žute ptice iz dečje serije. Zatim se naglašava da jedna osoba sme da izgovori ime tog „zlog genija“, nakon čega se nižu scene s Mitom Romnijem, kom je montirano da izgovara „velika ptica“. U TV spotu se ironično naglašava da Mit Romni zna da svetskom ekonomijom ne upravlja Volstrit, već „Sezam strit“ (dečja serija). Na kraju se dodaje da Mit Romni pobeđuje svoje neprijatelje gde god oni sagradili svoje gnezdo, uz prikaz dobroćudne žute ptice koja spava.Američki mediji danima nisu mogli da otkriju koja građevina se pojavljuje u spotu. Kad su uspeli da je identifikuju kao sarajevski hotel, svi su se zapitali kako se on uopšte našao u predizbornom videu predsednika Amerike. Portparol Obamine kampanje odbio je to da komentariše.

Romni potpuno pogrešanUkoliko se u pretragu fotografija na pretraživaču Gugl unese upit „completely wrong“ (potpuno pogrešan), od prošle nedelje pojavljuje se serija fotografija Mita Romnija. Fotografije koje se pojavljuju povezane su sa njegovim intervjuima u kojima su te reči pomenute, a prvi put u intervjuu za Foks njuz, kada je priznao da je njegovih „47 odsto komentara bilo potpuno pogrešno“. Portparol Gugla izjavio je da njihov pretraživač izbacuje „prirodni rezultat pretrage“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track