Meteorska kiša iznad Kalifornije

Meteorska kiša iznad Kalifornije

Planeta -
Astronom Džonatan Brejdmen iz tamošnjeg Svemirskog i naučnog centra izjavio je da je ono što je moglo da se vidi u stvari kako atmosferu paraju i gore kameni i metalni komadi čak i veličine automobila

OUKLAND - Veliki svetli meteori koje su videli stanovnici Kalifornije, samo su početak "meteorske kiše" koja će, po procenama meteorologa, biti još vidljivija za vikend.

Lokalni list "Oukland tribjun" piše da su meteori, crvenkasto-narandzaste boje, posebno bili vidljivi u sredu veče iznad Zaliva San Franciska i u drugim delovima severne Kalifronije.

Astronom Džonatan Brejdmen iz tamošnjeg Svemirskog i naučnog centra izjavio je da je ono što je moglo da se vidi u stvari kako atmosferu paraju i gore kameni i metalni komadi čak i veličine automobila.

Svi su iz asteroidnog pojasa. Meteorolog Stiv Anderson iz Nacionalne meteorološke službe kazao je da su toplo vreme i vedro nebo "meteorsku kišu" učinili vidljivijom što će biti još izraženije kako se približava vikend. Ti meteori su deo sfere sazvežđa Oriona, zbog čega se ta "kiša" naziva Orionidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track