Vojska granatirala deo Damaska
Foto: Anadolija

Vojska granatirala deo Damaska

Planeta -
Na meti granatiranja bio je Hadžar al-Asvad, siromašni deo Damaska u kome žive izbeglice iz Golanske visoravni

DAMASK - Sirijska vojska u četvrtak veče granatirala je južni deo Damaska sa planine iznad prestonice, tvrde očevici, nekoliko sati pošto je komanda vojske prihvatila primirje koje je predložio mirovni izaslanik UN i Arapske lige Lahdar Brahimi.

Na meti granatiranja bio je Hadžar al-Asvad, siromašni deo Damaska u kome žive izbeglice iz Golanske visoravni, prenosi Rojters.

Pobunjenici koriste uzvišenja za napade na snage lojalne predsedniku Bašaru Asadu, izjavilo je nekoliko aktivista i stanovnika glavnog grada.

U međuvremenu, pobunjeničke snage su ostvarile napredak u žestokim borbama za Alep, drugi sirijski grad po veličini koji se nalazi na severu zemlje.

Jedinice pobunjeničke Sirijske oslobdilačke armije i grupe Liva Al Tavid pucale su na vojnike i vozila krijući se iza zidova i ćoškova u delu grada koji se zove Moaskar Karmal Džabl.

Pobunjenički komandanti tvrde da drže pod kontrolom pola Alepa.

Dve strane se nedeljama bore za Alep. Sirijska vojska koristi helikoptere i bombardere za gađanje pobunjeničkih položaja. Pobunjenici, sa malo teškog naoružanja i bez aviona u svom arsenalu, uzvraćaju puškama i mitraljezima, navodi AP.

Organizacija Sirijska mreža za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, objavila je na svom sajtu da je danas širom Sirije poginulo 58 ljudi, među njima i dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track