Obama: Sendi još uvek preti
Foto: REUTERS

Opasnost nije prošla

Obama: Sendi još uvek preti

Planeta -
Predsednik SAD posetio sedište Crvenog krsta u Vašingtonu, uputivši apel Amerikancima da novčano pomognu ovu organizaciju

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama upozorio je danas javnost da oluja "Sendi" nije još u potpunosti prošla i da i dalje postoji opasnost od poplava i srušenih električnih stubova. Obama je danas posetio sedište Crvenog krsta u Vašingtonu, uputivši apel Amerikancima da novčano pomognu ovu organizaciju koja šalje pomoć nastradalima u uraganu.

Predsednik SAD je rekao da su njegove misli i molitve upućene onima koji su pogođeni olujom, i dodao da je Amerika sa njima. Obama je istakao da državni zvaničnici zajedno rade na uklanjanju posledica "Sendi", upozorivši da nema opavdanja za one koji ne čine sve što je u njihovoj moći. Ako neki guverneri država koje su pogođene dobiju "ne" kao odgovor od neke instance, nek zovu mene lično u Belu kuću, dodao je američki lider.

Obama je za sutra otkazao sve političke nastupe, i umesto toga zajedno sa guvernernom Nju Džerzija republikancem Krisom Kristijem posetiće najteže pogođena područja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track