Marko Polo jedva prebrodio oluju na Jadranu

Nesavesni kapetan

Marko Polo jedva prebrodio oluju na Jadranu

Planeta -
Kapetan broda, navodno, nije poslušao upozorenje i preporuku talijanske pomorske službe da po takvome nevremenu ne kreće na put

SPLIT, - Nekoliko automobila oštećeno je zbog jakog nevremena na trajektu Marko Polo koji je u sredu isplovio iz Ankone za Split, ali niko od putnika nije povređen, javili su hrvatski mediji.

Kapetan broda, navodno, nije poslušao upozorenje i preporuku talijanske pomorske službe da po takvome nevremenu ne kreće na put.

U toku je istraga kojom će se utvrditi koliko je vozila oštećeno i da li je trajekt trebalo da plovi po nevremenu iz Ankone prema Splitu, rekli su u Jadrolinijinim Međunarodnim i dužobalnim linijama.

Trajekt je u Split kasnio tri sata jer su zbog velikih talasa plovili obilaznim putem. Putnici su za Dalmacija News ispričali kako je malo falilo da se prevrnu, ali da na sreću niko nije povređen.

Uviđaj su obavili i predstavnici splitske Lučke kapetanije i osiguranja. Nema sumnje da se radi o velikoj materijalnoj šteti pa nije isključena i reakcija Državnog tužilaštva.

Ciklon "Ladislav" s jakim južnim vetrom i kišom, ali i visokom plimom, uzrokovao je poplave u više obalnih gradova u kojima je more preplavilo obalu, a voda se preko kanalizacije izlivala po ulicama.

Nakon izveštaja o štetama u Puli i drugim mestima u Istri, Rijeci, Bakru, Crikvenici, Zadru, Šibeniku i Splitu, s mestima oko tih gradova, stigli su izveštaji da je nevreme "rasturilo" i rivu u Orebiću na ostrvu Korčuli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track