Pogledajte most koji skalpira kamione

Ovde nećeš proći

Pogledajte most koji skalpira kamione

Planeta -
Grad Durham je postavio desetak znakova koji upozoravaju na nizak most, kao i tablu sa senzorima koji upozoravaju vozila da su previsoka, ipak uprkos svim znakovima bar jedan kamion mesečno ostane bez krova

DURHAM - U gradu Durhamu u američkoj saveznoj državi Severna Karolina stoji najizdržljiviji železnički most na svetu. Visok 11 stopa i 8 inča, kako jasno piše na vrlo vidljivom znaku ispred mosta, tačnije 2,7 metara, most gotovo svaki mesec odseče vrh bar jednog kamiona kojim upravlja kako se pokazalo veoma neoprezan vozač.

Ispred mosta se čak nalazi i tabla sa pulsirajućim svetlima koja upozoravaju vozače da je baš njihovo vozilo previsoko za prolaz ispod mosta. Ipak na tu tablu se retko ko i obazire. Železnička kompanija koja održava most čak je postavila masivni čelični branik na sam most, kako bi vozila udarala u branik umesto da oštećuju most, ali je od mnoštva udaraca i masivni čelični stub morao da bude promenjen.

Grad Durham je postavio desetak znakova koji upozoravaju na nizak most, kao i tablu sa senzorima koji upozoravaju vozila da su previsoka, ipak uprkos svim znakovima bar jedan kamion mesečno pretrpi štetu, dok se gotovo svakodnevno dešava da neko dođe do samog mosta, i zaustavi se tek u poslednji trenutak.

http://www.youtube.com/watch?v=20MCxSFgrnc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track