Premijer Gruzije isteruje Sakašvilija iz palate

Na finjaka

Premijer Gruzije isteruje Sakašvilija iz palate

Planeta -
Nije celishodno da prvi čovek zemlje koristi tako mondensku palatu, za njegov rad apsolutno je dovoljan prostor koji je za njega predviđen u zgradi Državne kancelarije, rekao Ivanišvili

TBILISI - Premijer Gruzije Bidzina Ivanišvili predložio je predsedniku Mihailu Sakašviliju da se iseli iz predsedničke palate i pređe da radi u drugu zgradu, jer izdržavanje te zgrade “mnogo košta državni budžet”.“Polazeći od aktuelnog stanja gruzijske ekonomije, nije celishodno da prvi čovek zemlje koristi tako mondensku palatu, za njegov rad apsolutno je dovoljan prostor koji je za njega predviđen u zgradi Državne kancelarije”, rekao je premijer novinarima.

On je dodao da je jedan sprat u zgradi Državne kancelarije predviđen za rad predsednika, gde je on radio do prelaska u palatu, u poslednje vreme zatvoren.“Neka on (Sakašvili) izvoli i vrati se u Državnu kancelariju, a sredstva za izdržavanje palate biće usmerena za potrebe izbeglica, građane u oskudici i na strateški razvoj Gruzije”, poručio je Ivanišvili.

Kako je dodao, i sam kao šef vlade ne namerava da u buduće koristi Predsedničku palatu nego će raditi u zgradi Državne kancelarije, kao što i sada čini. Izgradnja Predsedničke palate počela je 2004. a završena je 2009. godine, a koštala je, prema podacima medija, nekoliko desetina miliona dolara, podseća Itar-tass.

Premijer Bidzina Ivanišvili
Premijer Bidzina Ivanišvili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track