Obamin tvit oborio rekord
Foto: Tviter

580.000 retvitova

Obamin tvit oborio rekord

Planeta -
Pošto je postalo jasno da je i drugi put izabran za šefa Bele kuće, na Tviteru je napisao "Još četiri godine" i objavio fotografiju sa suprugom Mišel

NJUJORK - Američki predsednik Barak Obama, pored toga što je osvojio drugi predsednički mandat, oborio je i jedan rekord - poruka u kojoj na Tviteru saopštava da mu predstoje još četiri godine za kormilom SAD je sa 580.000 retvitova postala najpopularnija u istoriji te socijalne mreže.

Kako je objavio magazin Forbs, Obama je, pošto je postalo jasno da je i drugi put izabaran za šefa Bele kuće, na Tviteru napisao - "Još četiri godine" i objavio fotografiju sa suprugom Mišel.Poruka je ubrzo postigla rekord sa 580.000 retvitova.

Pre Obame, rekord je držao pevač Džastin Biber sa tvitom posvećenim devojčici preminuloj od raka, koji je imao 223.000 retvitova.

Obama se u poruci na Tviteru zahvalio i biračima na podršci. Pošto su američke TV mreže proglasile Obamu pobednikom izbora u utorak, on je poslao tri poruke na Tviteru. "Ovo se desilo zahvaljujući vama. Hvala", naveo je Obama. "Svi smo zajedno u ovome. Tako smo vodili kampanju i pokazali kakvi smo. Hvala vam", naveo je Obama.

Predsednički izbori najtvitovaniji događaj

I američki predsednički izbori postali su najviše "tvitovan" politički događaj u istoriji SAD, sa 20 miliona poruka poslatih na toj društvenoj mreži, saopštio je Tviter.

"Sa 20 miliona tvitova, izborni dan postaje 'najtvitovaniji' događaj u istoriji američke politike", saopštio je rano jutros Tviter na svom nalogu. Posle prve debate dvojica kandidata, 3. oktobra, Tviter je saopštio da je duel Obame i Romnija "najtvitovaniji" politički događaj u istoriji, sa 10,3 miliona tvitova za 90 minuta.

Milioni birača objavili su u utorak na Tviteru i Fejsbuku da su glasali. Tokom jučerašnjeg dana, Tviter je saopštio da se ta objava na toj društvenoj mreži pojavljuje u ritmu od 2.000 tvitova u minutu. Kao dokaz značaja društvenih mreža u predsedničkoj trci, sam Obama oglasio se u utorak na društvenoj mreži Reddit i pozvao sunarodnike da glasaju.

Prve čestitke Obama je dobio takođe preko Tvitera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track