Ubio se agent, Lukašenko kažnjava KGB

Smene

Ubio se agent, Lukašenko kažnjava KGB

Planeta -
U saopštenju se podseća da je šef glavnog direktorata KGB-a u Minsku Kazak (47) pronađen mrtav u šumi iza njegovog doma u predgrađu, s lovačkom puškom koja je pronađena u neposrednoj blizini

MINSK - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je šefa obaveštajne službe Vadima Zajceva i sekretara Saveta bezbednosti Leonida Maltseva imenovao za novog čelnika te službe, posle misterioznog samoubistva visoko rangiranog agenta u toj institucija.

"Svako zna o samoubistvu potpukovnika KGB-a Aleksandara Kazaka. Takođe, postoje brojna druga pitanja koja zahtevaju vrlo pažljivu istragu", navodi se u saopštenju, prenela je agencija AFP.

U saopštenju se podseća da je šef glavnog direktorata KGB-a u Minsku Kazak (47) pronađen mrtav u šumi iza njegovog doma u predgrađu, s lovačkom puškom koja je pronađena u neposrednoj blizini.

Incident se dogodio u oktobru. Komšije su tada izjavile da je on došao sam u kuću u predgrađu, a da je porodica ostala u gradu. Pošto se nije javljao na telefon, supruga je došla i pronašla ga mrtvog u šumi iza kuće.

Iz kancelarije predsednika Lukašenka se dodaje da je KGB "negirao informacije o ovom incidentu do danas".

KGB se smatra za jednom od najmoćnijih institucija u Belorusiji i ključna je poluga uticaja koju Lukašenko koristi tokom 18-godišnje vladavine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track