Predsednik naredio hapšenje sina zbog neplaćenog računa
Foto: Rojters

12.000 evra

Predsednik naredio hapšenje sina zbog neplaćenog računa

Planeta -
Kevin Boziz nije platio račun za sobu, obroke i druge usluge

BANGUI - Predsednik Centralnoafričke Republike Fransoa Boziz naredio je da se njegov sin uhapsi jer je odbio da plati hotelski račun u iznosu od 12.000 evra."Kapetan Kevin Boziz pritvoren je po naređenju šefa države", rekao je policijski izvor AFP-u."Proveo je nekoliko dana u hotelu "Ledzer plaza" i nije platio račun za sobu, obroke i druge usluge. Procenjuje se da je napravio račun od osam miliona franaka (12.000 evra, 15.000 dolara).

Mlađi Boziz uhapšen je 6. novembra i nalazi se u istražnim prostorijama nacionalne policije SRI."Kada je upravnik hotela zatražio od njega da plati račun, on je to odbio. Kada je saznao za incident njegov otac ih je obojicu pozvao. Kevin je pred upravnikom rekao da je odseo u hotelu i da je platio račune. Obojica su potom odvedena u SRI i kada su činjenice utvrđene, upravnik je oslobođen", rekao je izvor.

"Šef države je tada shvatio da se i drugi zvaničnici, naročito vojni, nekada nađu u sličnoj situaciji i naložio im da momentalno plate svoje račune ili rizikuju suđenje", navodi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track