PRETNJA: Sunčeva oluja večeras pogađa Zemlju

Nikad jača

PRETNJA: Sunčeva oluja večeras pogađa Zemlju

Planeta -
Eksplozija je bila toliko obimna da sva nije mogla da uđe u kadar snimka opservatorije NASA. Prema ocenama naučnika, prema Zemlji je krenula ogromna količina sunčeve materije.Očekuje se da će o površinu naše planete udariti već ove noći.

Akoje verovati najavama na našu planetu će se obrušiti najsnažnija magnetna oluja za poslednjih 30 godina. Oluja je rezultat snažne eksplozije na Suncu koja se desila 16. novembra 2012. godine i trajala oko 3,5 sata.

Eksplozija je bila toliko obimna da sva nije mogla da uđe u kadar snimka opservatorije NASA. Prema ocenama naučnika, prema Zemlji je krenula ogromna količina sunčeve materije. Očekuje se da će o površinu naše planete udariti već ove noći.

Ovakve oluje veoma utiču na ljude koji pate od meteoroloških uslova”. Eksperti savetuju meteopatama da izbegavaju preteranu fizičku aktivnost i „emotivne napore” i da se brinu o svom zdravlju. Podsećamo da je poslednja velika eksplozija na Suncu fiksirana 29. septembra.

Tada je u Sunčev sistem izbačeno nekoliko milijardi tona sunčevih čestica koje su stigle i do naše planete i izazvale umerenu magnetnu oluju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track