Auto makedonskog premijera gađan u Tirani

Auto makedonskog premijera gađan u Tirani

Planeta -
Na video materijalu jasno se vidi osoba koja beži sa lica mesta, a nije najjasnije da li je druga osoba koja trči za njom pripadnik obezbeđenja ili građanin

SKOPLJE - Automobil makedonskog premijera Nikola Gruevskog u petak je gađan jajima i plastičnim čašama dok se kretao ulicom u Tirani, nakon završetka biznis foruma u glavniom gradu Albanije.

Video matetijal i fotografije objavila je lokalna albanska televizija, ali albanska policija dosad nije identifikovala počinioca.

Na video materijalu jasno se vidi osoba koja beži sa lica mesta, a nije najjasnije da li je druga osoba koja trči za njom pripadnik obezbeđenja ili građanin.

List na albanskom jeziku "Lajm" objavio je da se danas popodne lider Civilne partije Albanije Taulant Capa pohvalio na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk da je njegov aktivista bacio jaja na "slavomakedonskog premijera".

Nekoliko sati kasnije na Jotjubu se pojavio video materijal na kome se vidi kako su makedonske zastave, postavljene na ulicama Tirane zbog posete Gruevskog, skinute i spaljene.

Zasad nema zvanične infromacije ni od makedonskih, ni od institucija Albanije o ovom incidentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track