Putin trenirao džudo i povredio leđa

Lukašenkova dijagnoza

Putin trenirao džudo i povredio leđa

Planeta -
Podigao je jednog momka, bacio ga i uvrnuo kičmu, otkriva beloruski predsednik

MINSK - Problemi koje ruski predsednik Vladimir Putin ima sa leđima nastali su nedavno, tokom jednog džudo meča, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

"Znam da ima taj problem. On voli džudo. Podigao je jednog momka, bacio ga i uvrnuo kičmu", rekao je Lukašenko u intervjuu za Rojters, ističući da je zbog toga odložen hokejaški meč koji je njegov tim trebalo da igra sa Putinovim.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nije želeo da komentariše ovu izjavu, a Kremlj je ranije rekao da je Putin zadobio sportsku povredu, ne navodeći više detalja.

Putin (60), koji je nosilac crnog pojasa u džudou, viđen je kako hramlje na azijsko-pacifičkom samitu, održanom u ruskoj luci Vladivostok početkom septembra.

Britanskoj agenciji su tri izvora iz ruske vlade krajem oktobra potvrdila da Putin ima problema sa leđima, a Kremlj je odbacio navode da je reč o ozbiljnom problemu koji zahteva operaciju.

Putin redovno održava zvanične sastanke, ali ovog meseca nije nigde putovao. Izvor iz vlade tvrdi da će predsednik ponovo krenuti u inostrane posete u decembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track