Paravinji bi mogli ponovo da sude?

Hrvatska u šoku

Paravinji bi mogli ponovo da sude?

Planeta -
Advokat Vinko Ljubičić tvrdi da bi postupak protiv ubice Antonije Bilić mogao da se obnovi ako se utvrdi da žrtva nije udavljena

ZAGREB - Traženje istine.Vinko Ljubičić, advokat porodice Bilić, tvrdi kako bi suđenje Draganu Paravinji moglo da se ponovi ako se utvrdi da je Antonija Bilić ubijena na bilo koji drugi način osim davljenjem. Tokom suđenja Paravinji tužilaštvo je tvrdilo da je on Antoniju udavio, ali sada bi forenzičari mogli da traže dokaze na njenim kostima, koje su pronađene pre četiri dana, i utvrde na koji način je devojka nastradala.- Ako se tako nešto dogodi, a to nije nemoguće, to bi predstavljalo bitnu povredu odredbe kaznenog postupka, odnosno netačno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, pa bi suđenje moralo da se ponovi. Naravno, smatram da ta činjenica ni u kom slučaju ne bi dovela do bilo kakve promene u visini dosuđene kazne od 40 godina. Paravinja jeste ubica i to je sudskim postupkom utvrđeno - rekao je Ljubičić za hrvatske medije.Podsetimo, policija je u njegovom kamionu pronašla tragove da je Antonije bila u vozilu. Paravinji nije pomoglo što je prethodno detaljno očistio kabinu, promenio tepihe, a pokrivače na sedištima spalio. Istražitelji su našli vrlo malo tragova krvi, nekoliko dlaka i slinu Antonije Bilić. Ipak, postavlja se pitanje - Ako ju je zadavio, zašto je toliko detaljno čistio kabinu?

Antonija Bilić
Antonija Bilić

Telo je podmetnuto?Ubica Dragan Paravinja, koji u zatvoru u Šibeniku služi 40 godina robije, rekao je medijima da su posmrtni ostaci Antonije Bilić podmetnuti. Inače, on već deset dana štrajkuje glađu, pije samo vodu i puši, jer se žali na nehumane uslove u zatvoru. Navodno priželjkuje izručenje u BiH, gde se nada boljim uslovima za izdržavanje kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track