Markač: Ne objavljujte imena branilaca zbog Srbije
Foto: BETA

Osijek

Markač: Ne objavljujte imena branilaca zbog Srbije

Planeta -
Postoji mogućnost da se podigne više optužnica za pojedinačna krivična dela, a mi ne znamo koliko tih optužnica može biti, rekao je Markač

ZAGREB - Hrvatski generali Mladen Markač i Ante Gotovina, koji su 16. novembra oslobođeni optužbe zbog zločina u Oluji, proglašeni su danas počasnim građanima Osijeka.

Dok je Gotovina bio odsutan, poslavši poruku zahvalnosti, Markač je prisustvovao proslavi Dana grada na kojoj mu je uručeno priznanje i tom prilikom izrazio protivljenje objavljivanju registra branilaca.

"Takva odluka sada nije dobra zbog revolta u Srbiji izazvanog oslobađajućom presudom", rekao je Markač novinarima i dodao da Srbija ima drugu istinu o ratu.

"Tu postoji mogućnost da se podigne više optužnica za pojedinačna krivična dela, a mi ne znamo koliko tih optužnica može biti, na koji način će se one realizovati i tu postoji mogućnost da se onda manipuliše tim registrom", rekao je Markač.

Markač je zahvalio celom narodu na podršci dok su on i Gotovina bili u haškom pritvoru.

"Pružili ste mi zadovoljstvo da s vašeg Trga slobode, koji sam u subotu otvorio, krenem u bolji život, u život Evropske unije. Pozivam i vas da krenete tim putem", rekao je Markač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja