Više od 200 mrtvih u tajfunu na Filipinima
Foto: Rojters

Katastrofa

Više od 200 mrtvih u tajfunu na Filipinima

Planeta -
Najmanje 66 stanovnika i vojnika udavili su se u bujici koja je preplavila dva gradska centra koja su služila kao skloništa

MANILA - Bilans poginulih u tajfunu Bopa koji je u utorak ujutro pogodio Novi Batan na južnom filipinskom ostrvu Mindanao porastao je danas na više od 200, dok se veliki broj ljudi vodi kao nestao.Predstavnica za štapu filipinske vlade Fe Maestre kazala je da je najmanje 151 osoba poginula u najteže pogođenoj provinciji Kompostela Vali.

Taj broj uključuje 66 stanovnika i vojnika koji su se u utorak udavili u bujici koja je preplavila dva gradska centra koja su služila kao skloništa od oluje i vojni kamp u gradu Novi Batan.Veliki broj stanovnika tog grada vodi se kao nestao.

U obližnjoj provinciji Davao Orijental poginula je 51 osoba, a 98 se vodi kao nestalo.

Bopa, jedan od najjačih tajfuna ove godine na Filipinima, pogodio je Davao Orijental u utorak ujutru, sa vetrovima jačine 210 kilometara na sat, izazivajući poplave, klizišta i nestanak električne energije u dve provincije. Nevreme se danas kreće prema zapadnoj provinciji Palavan i očekuje se da će sutra stići do Južnog kineskog mora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja