KANIBALI: Ruski ribari pojeli drugara da bi preživeli
Foto: Lifenews.ru

Misterija

KANIBALI: Ruski ribari pojeli drugara da bi preživeli

Planeta -
Pokrenuta je i istraga jer su pronađeni isečeni delovi ljudskog tela u blizini mesta na kome su njih dvojica spaseni

MOSKVA - Ruski istražitelji su pokrenuli istragu o ubistvu posle pronalaženja dva ribara koja su tri meseca bila izgubljena na Dalekom istoku zemlje, zbog sumnje da su pojeli pratioca da bi preživeli, saopštili su danas zvaničnici.

Četiri muškarca nestala su u avgustu dok su bili u ekspediciji na jednoj reci u prostranom regionu Jakutija, na ruskom Dalekom istoku, jednom od najudaljenijih i najsurovijih mesta na svetu.

Spasioci su ovog meseca konačno pronašli dvojicu nestalih pored reke Sutam, oko 250 kilometara od najbližeg grada Nerjungrija, na jugu Jakutije, ali bez druge dvojice, navodi AFP.

Pronađeni muškarci, koji su stanovnici Dalekog istoka, tvrdili su da se njihova grupa podelila i da su ostala dvojica verovatno još živa budući da su navikli da žive na otvorenom.

Ali pokrenuta je istraga o ubistvu pošto je tim vrhunskih istražitelja iz regionalne prestonice Jakutsk pronašao delove ljudskog tela u blizini mesta na kome su pronađena dva ribara."Istražitelji su detaljno ispitali dve oblasti. Delovi ljudskog tela sa znacima nasilne smrti otkriveni su i uklonjeni. Pokrenuta je istraga o ubistvu", saopštio je ogranak Ruskog istražnog biroa u Jakutiji.

U ruskom krivičnom zakonu ne postoji član o kanibalizmu, ali agencija RIA Novosti je objavila da je početna teorija da su dva pronađena ribara pojela pratioca. Nije jasno šta se dogodilo sa četvrtim ribarem.

"Mi smo pronašli isečene ljudske kosti, delove lobanje i parče leda sa mrljama od krvi. Jasno je da ova osoba nije umrla prirodnom smrću", izjavio je jedan neimenovani istražitelj za list "Komsomolskaja pravda". Dva nestala muškarca su bila iz regiona Saratov, u centralnoj Rusiji. Pronađeni ljudski ostaci još nisu identifikovani.

Spaseni ribari Aleksandr Abdulajev i Aleksej Gradulenko, koji imaju 35 i 37 godina, tvrde da nisu pojeli druga i da su uspeli da prežive kada je došla zima tako što su se sklonili u drvenu kolibu i skupljali hranu u prirodi i lovili.

Međutim na sajtu lifenews.ru objavljeno je da su oni pobegli iz bolnice u kojoj su se lečili od promrzlina i da se sada nalaze u bekstvu. Istražitelji u Jakutiji su rekli da su naložene DNK i forenzičke analize i da pokušavaju da što pre utvrde šta se dogodilo.

Video možete pogledati ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track