VELIKO NEVREME: Čajo nosio krovove po Herceg Novom

Ciklon

VELIKO NEVREME: Čajo nosio krovove po Herceg Novom

Planeta -
Cetinju, gde ima 34 centimetra snega, prete poplave. Sela bez struje, putevi zatvoreni

PODGORICA - Ciklon "Čajo" koji je u subotu pogodio Crnu Goru doneo je obilne padavine, kišu jakog intenziteta i sneg na severu zemlje, ali i probleme u saobraćaju i snabdevanju strujom.

Zbog atmosferskih pražnjenja, bez struje su mnoga sela, a pojedine saobraćajnice na severu zatvorene su za saobraćaj za teretna vozila.

Prestonici Cetinje, gde je snežni pokrivač visok 34 santimetra prete poplave, navode u lokalnoj, vatrogasnoj službi. Radi predostrožnosti isključeni sa dva dalekovoda na području Cetinja, kako bi se izbegle havarije, zbog čega je veliki broj sela bez struje, potvrđeno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U Herceg Novom pijavica je oštetila krov na jednoj osnovnoj školi "Orjenski bataljon", preneo je Radio Crne Gore. Ovakve vremenske prilike nisu neuobičajene za ovo doba godine, ali su za razliku od prethodnih, meteorolozi na vreme upozorili na obilne padavine koje je doneo hladni talas iz Skandinavije, a nadležne službe spremno dočekale ciklon "Čajo".

Auto-moto savez Crne Gore je preporucio vozačima da izbegavaju putovanja u vreme ciklona, čiji je najjači udar, prema meteorolozima, prošao. Stabilizacija vremena u Crnoj Gori očekuje se od nedelje poslepodne, ali meteorolozi nove, obilnije padavine najavljuju od utorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track