ODALA KEJT: Smrt bolničarke pod velom tajne

Misteriozna tragedija

ODALA KEJT: Smrt bolničarke pod velom tajne

Planeta -
Medicinska sestra Jakinta Saldana, koju su novinari prešli da im oda informacije o stanju princeze Kejt, pronađena je mrtva pre dva dana, ali se ne zna kako je izgubila život

LONDON - Nerasvetljeno.Smrt Britanke Jakinte Saldane (46), medicinske sestre koju su novinari prevarili da im oda informacije o stanju trudne supruge britanskog princa Vilijama Kejt Midlton, i dalje je obavijena velom tajne. Iako su britanski mediji, nakon što je Saldanova pre dva dana pronađena mrtva na ulici, nedaleko od bolnice u kojoj je radila, objavili da se najverovatnije radi o samoubistvu, još nema nikakvog podatka o tome pod kojim se tačno okolnostima to dogodilo.Podsetimo, australijski voditelji Mel Greg i Majkl Kristijan, sa sidnejske radio-stanice Tudej FM, pozvali su u sredu privatnu kliniku „Kralj Edvard VII“, u kojoj je bila smeštena princeza Kejt zbog akutnih jutarnjih mučnina, i predstavili se kao kraljica Elizabeta II i njen sin princ Čarls. Javila im se Saldanova, koja je poverovala novinarima i ispričala im sve o stanju Kejt. Dva dana kasnije pronađena je mrtva.Medicinsku sestru bez svesti pronašli su na ulici, a iako su lekari pokušavali da je povrate, na kraju su samo mogli da konstatuju smrt. Britanski mediji navode da je žena najverovatnije izvršila samoubistvo jer nije mogla da nosi teret što je u javnost pustila poverljive informacije o zdravstvenom stanju britanske princeze.Međutim, Saldanova nakon što je nasela na šalu nije bila suspendovana, niti je na bilo koji drugi način kažnjena. Mediji navode da zbog incidenta ni ugledna bolnica, čije usluge kraljevska porodica koristi od njenog 1899, nije dobila nijednu kritiku iz kraljevske palate.Vest o smrti bolničarke, inače majke dvoje dece, odjeknula je širom sveta. Na udaru kritika odmah su se našli australijski novinari, a od radio-stanice zahtevano je da dobiju otkaz. Međutim, direktor radija Tudej FM Ris Holeran to nije želeo da učini, istakavši da Gregova i Kristijan nisu prekršili zakon, ali je njihova emisija obustavljena do daljeg.

Princ Vilijam i Kejt Midlton
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Princeza Dajana
Princeza Dajana

Teorije o pogibiji princeze DajaneBritanska princeza Dajana, bivša supruga princa Čarlsa, poginula je pod čudnim okolnostima 1997. u saobraćajnoj nesreći zajedno sa svojim prijateljem multimilionerom Dodijem Fajedom i telohraniteljem. Prema zvaničnom izveštaju, za udes su krivi agresivni paparaci i vozač koji je bio pod dejstvom alkohola, ali ipak postoje i mnoge teorije po kojima je tragedija inscenirana. Najrasprostranjenija je tvrdnja da je britanska tajna služba MI6 nesrećom prikrila atentat na Dajanu.

Policija ne daje telo supruguJakinta Saldana živela je u Bristolu sa suprugom Benediktom Barbozom (49), koji je takođe radio u bolnici „Kralj Edvard VII“ kao računovođa, a policija mu ne dozvoljava da vidi telo svoje pokojne supruge. Naime, Barboza će njeno telo moći da preuzme tek u ponedeljak, kada će je najverovatnije prevesti u Indiju, gde će bolničarka biti sahranjena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja