Bomba kod škole raznela sedmoro dece
Foto: Rojters

Užas u Damasku

Bomba kod škole raznela sedmoro dece

Planeta -
Eksplozija se dogodila u blizini škole u stambenom kvartu u predgrađu Katana na jugozapadu Damaska

BEJRUT - Šesnaest osoba je poginulo, a više desetina ih je ranjeno u eksploziji automobila bombe danas u predgrađu Damaska, glavnog grada Sirije, javila je lokalna državna agencija SANA. Eksplozija se dogodila u blizini škole u stambenom kvartu u predgrađu Katana na jugozapadu Damaska. Zvaničnici lokalne bolnice saopštili su da je među poginulima sedmoro dece i "jedan broj" žena.

Pobunjenici protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada polako zauzimaju predgrađa Damaska, i približavaju se centru tog grada.

Prema podacima aktivista na terenu, više od 40.000 ljudi poginulo je od od marta prošle godine, kada je počela pobuna protiv Asada.

Rusija priznala da El Asad gubi kontrolu nad SirijomZamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov ocenio je da sirijski predsednik Bašar el Asad "sve više" gubi kontrolu nad svojom zemljom i da bi opozicija mogla da pobedi u građanskom ratu u Siriji.Izjava Bogdanova koju je prenela agencija Itar-Tas prvo je priznanje nekog ruskog zvaničnika da bi sirijski lider mogao da bude poražen u krvavom ratu, prenose svetske agencije.Od početka pobune u Siriji, u martu 2011, Rusija štiti Asada od međunarodnih sankcija i snabdeva njegov režim oružjem. Iako Bogdanov nije nagovestio spremnost Moskve da približi stavove stavovima Zapada i odobri sankcije Asadovom režimu, njegova ocena mogla bi da znači da se Rusija sprema za neumitan poraz sirijskog predsednika, ocenjuje AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track