Krvnik masakrirao decu za samo tri minuta!

Nezapamćen pokolj u SAD

Krvnik masakrirao decu za samo tri minuta!

Planeta -
Adam Lanza uspeo je da izvede najsmrtonosniji napad u školi u američkoj istoriji, ubivši 20 osnovaca, šest učitelja i sebe, u periodu od 9.32 do 9.35 časova

NJUTAUN - Gore nego u horor filmu.Poremećenom Amerikancu Adamu Lanzi (20) za najmasovnije ubistvo u školi u istoriji SAD trebalo je samo tri minuta. On je u osnovnu školu „Sendi Huk“ u Njutonu ušao u 9.32 časa ujutru, a već do 9.35 sati 20 dece, šestoro odraslih i sam napadač bili su mrtvi.Tok kobnog petka ujutru, oko 8.30 sati, Lanza je ubio svoju majku Nensi, koja je radila kao nastavnica na zameni u školi „Sendi Huk“ u državi Konektikat. Iz pištolja je ženi pucao u glavu u njihovoj porodičnoj četvorosobnoj kući osam kilometara udaljenoj od škole.Nakon toga, Adam je uzeo ključeve od majčine crne „honde sivik“ i u nju stavio poluautomatsku pušku „bušmaster“, a u čizme četiri pištolja, među kojima i „glok“ i „sig sauer“. Seo je u auto u 9.10 časova i krenuo.Kad je stigao ispred škole, u 9.25 sati, 575 mališana starih od pet do deset godina, već su bili u svojim učionicama. Deca su se spremala za božićne teme, koje je trebalo da rade tog dana. Adam je „hondu“ parkirao 100 metara od škole i, ostavivši pušku u kolima, krenuo u krvavi pohod. Razbio je staklo na ulaznim vratima, ušao u hodnik i odmah, u 9.32 časa, počeo da puca. Bled mladić, obučen u crno, pucao je na svakoga ko bi mu se našao na putu, ne izustivši ni reč. Direktorka Don Hohšprung (47) i psiholog Meri Šerlah (56) hrabro su pokušale da ga zaustave na hodniku, ali ih je monstrum ubio.Nakon toga razbio je staklo na ulaznim vratima vrtića i počeo da puca u decu. Jedno po jedno - smaknuo ih je za nekoliko sekundi. Nakon što je mališane ostavio u lokvama krvi, prešao je u učionicu pored. Kad je i u drugoj prostoriji pobio svu decu, Adam je iz pištolja ubio i sebe, u 9.35 časova.Policija, koju je pozvala neimenovana žena iz škole na početku pucnjave, stigla je u 9.45 sati, nakon što je sve već bilo gotovo.

Najavio krvoprolićeNa čuvenom hakerskom sajtu 4Chan u sredu uveče pojavio se čudan post, za koji se veruje da ga je ostavio Adam Lanza pod pseudonimom „iKTatjYX“. U njemu je pisalo: „Ubiću se u petak i to će biti na vestima, gledajte u devet sati ujutru“. Ispod te rečenice postavljena je slika mrtvih napadača iz srednje škole „Kolumbajn“, Erika Harisa i Dilana Klibolda, koji su 1999. ubili svojih 12 drugara i učitelja, pa sebe. Kad je drugi korisnik sajta postavio pitanje gde će se ubiti, „iKTatjYX“ je odgovorio: „Živim u Konektikatu, to je sve što ću reći.“ Korisnik sa imenom „iKTatjYX“ nije se oglašavao posle pucnjave u petak.Majka ga učila da pucaAdamova majka Nensi Lanza bila je luda za oružjem. Osim što je imala arsenal u kući, na koji je bila ponosna, ona je oba sina, i Adama i četiri godine starijeg Rajana, često vodila u streljanu i učila ih da pucaju.Komšije kažu da je uprkos tome Nensi bila dobra i brižna majka, ali da je imala velika očekivanja od svog ipak poremećenog sina. Američki mediji tvrde da je Adam imao Aspergerov sindrom, što je najblaži oblik autizma.

Međutim, glavne karakteristike sindroma su upravo asocijalnost i nekompatibilnost s okolinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track