Majka mogla da spreči masakr u Njutaunu!

Žena koju je sin ubio nije obraćala pažnju na njegovu bolest

Majka mogla da spreči masakr u Njutaunu!

Planeta -
Nensi Lanza poverila se prijateljima nekoliko dana pre nego što je njen mentalno oboleli sin Adam ubio nju i 20 dece u školi u SAD, rekavši da je njenom detetu sve gore

NJUTAUN - Tragedija mogla da bude izbegnuta.Samo nekoliko dana pre nego što je Adam Lanza ubio majku Nensi, a u osnovnoj školi „Sendi Huk“ u Njutaunu 20 dece, šest prosvetnih radnika, pa sebe, njegova majka je u razgovoru s prijateljem kazala da je Adamu sve gore i da se boji da ga gubi. Mediji, koji poslednjih dana pišu o tome na koji je način pokolj mogao da bude sprečen, navode da je upravo Nensi mogla da spase nedužne mališane od šest i sedam godina.Nensin neimenovani prijatelj naveo je da su njih dvoje razgovarali u kafiću „Maj plejs“ u Njutaunu dok su pili pivo.- Samo je gledala u čašu i govorila: „Ne znam, mislim da sam ga izgubila“ - rekao je čovek i dodao da Nensi nikada nije razgovarala o svojoj deci, a i kad bi to činila, uglavnom je pričala o svom drugom sinu Rajanu.Prema svedočenju prijatelja, to nije prvi put da mu je Nensi ispričala nešto uznemirujuće o svom mlađem sinu.- Jednom mi je rekla da je Adam upaljačem pokušao da zapali kožu, kao da je iz sve snage želeo da oseti nešto. Taj me je razgovor vrlo začudio - rekao je prijatelj i potvrdio da je Nensi bila veliki zaljubljenik u oružje, ali da je s njim uvek postupala vrlo pažljivo, posebno u blizini sinova.Rajan Kraft, koji je čuvao ubicu Adama Lanzu dok je bio dečak, ispričao je američkim medijima kako mu je Nansi rekla da nikada ne okreće leđa svom sinu dok su sami u sobi. Rajan je istakao da je počeo da se trese kad je shvatio da je dečak koga je nekada pazio odgovoran za masakr u osnovnoj školi.

Sahranjeni mališaniU Njutaunu su počele sahrane ubijene dece, a njihovi školski drugari koji su izbegli smrt i dalje su u šoku. Većina njih još ne zna ko je sve od njihovih prijatelja poginuo jer nisu spremni za razgovor o užasu koji im se dogodio pre nekoliko dana.- Tek pripremamo sina za taj razgovor. Još se nije smirio, još je u šoku - kazao je Robert Likata, otac jednog od šestogodišnjih učenika koje su specijalci zatvorenih očiju izvukli iz škole kako ne bi videli užasne prizore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track