Milijardu dolara za holivudski film o Muhamedu

Za bolju sliku

Milijardu dolara za holivudski film o Muhamedu

Planeta -
Kompanija Alnor objavila je 2009. godine da skuplja sredstva za epopeju koju će producirati Bari Ozborn, holivudski producent poznat po filmovima "Gospodar prstenova" i "Matriks"

DOHA- Kompanija Alnor Holding sa sedištem u Kataru objavljuje da je budžet za film iz sedam delova o životu islamskog proroka Muhameda, povišen na milijardu dolara, dok je 2009. godine bilo objavljeno da će koštati 1,5 miliona dolara. Lik Muhameda se, međutim, neće pojaviti u filmu iz poštovanja prema islamskoj tradiciji koja zabranjuje predstavljanje boga.

Predviđeno je da će film imati sedam delova umesto tri koliko je prvobitno najavljeno, sa ukupnim budžetom od milijardu dolara, rekao je predsednik kompanije Alnor, Ahmed al-Hašemi.

"Ekipa stručnjaka je završila sa pisanjem scenarija pošto je savladala brojne umetničke i dramaturške teškoće", navela je kompanija. Kompanija Alnor objavila je 2009. godine da skuplja sredstva za epopeju koju će producirati Bari Ozborn, holivudski producent poznat po filmovima "Gospodar prstenova" i "Matriks".

Uticajan katarski teolog egipatskog porekla šeik Jusef al-Karadaui, čije emisije na katarskoj televiziji Al Džazira su vrlo praćene u muslimanskom svetu, biće tehnički konsultat projekta.

Kompanija je saopštila da će film biti na engleskom i da će biti preveden na druge jezike da "ispravi lošu sliku koje zapadna društva imaju o islamu".

U septembru je niskobudžetni film snimljen u SAD, "Nevinost muslimana", u kojem je prorok Muhamed prikazan kao propalica, izazvao antizapadno nasilje širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track