Dečak (11) doneo pištolj u školu, bojao se masakra

Priveden

Dečak (11) doneo pištolj u školu, bojao se masakra

Planeta -
Doneo pištolj kalibra 22 u osnovnu školu Zapadni Kerns u predgradju Solt Lejt Sitija i navodno pretio školskim drugovima pre nego što je prijavljen

JUTA - Jedan dečak iz Jute (11) optužen je za posedovanje oružja pošto je doneo pištolj u školu, uz obrazloženje da je zabrinut zbog mogućnosti masakra poput onog u školi u Konektikatu, saopštio je danas portparol škole.

Dečak je doneo pištolj kalibra 22 u osnovnu školu Zapadni Kerns u predgradju Solt Lejt Sitija i navodno pretio školskim drugovima pre nego što je prijavljen.

"On tvrdi da je doneo oružje kako bi zaštitio sebe i svoje prijatelje od incidenta, poput onog u Konektikatu", izjavio je portparol škole Ben Horsli za agenciju AFP.

Dečaka su primetili drugovi koji su obavestili nastavnika koji je odmah odveo učenika u kancelariju direktora, rekao je Horsli. Pištolj, pronađen u dečakovom rancu, nije bio napunjen, ali je on imao kod sebe municiju.

Policija je privela dečaka, koji će biti optužen za posedovanje oružja na školskom zemljištu i napad, što proizilazi iz optužbi da je pretio trojici učenika.

Pored krivične prijave, dečak je suspendovan iz škole. Incident se dogodio tri dana pošto je 20-godišnji Adam Lanca upao u školu u Njuaunu u Konektikatu i ubio 20 dece i šest odraslih, što je jedan od najtežih zločina u školama u istoriji SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track