Najnovije vesti

Okončana drama u Berlinu, napadač se predao
Foto: REUTERS

Okončana drama u Berlinu, napadač se predao

Planeta
05:46h
Drama u jugozapadnom delu Berlina počela je juče oko 16 sati, kada je napadač uleteo u filijalu "Dojče banke" i oteo jednog četrdesetogodišnjeg radnika

BERLIN - Devetočasovna drama u napadu na filijalu "Dojče banke" u berlinskom kvartu Celendorf okončana je - napadač se predao, a talac, koji je nepovreden je oslobođen.

"Talac je ostao telesno nepovređen. To je, međutim, jedna psihički opterećujuća situacija", prenose nemački mediji izjavu jednog portparola policije, koja je sinoć i noćas bila u velikom obimu angažovana u oslobađanju taoca i rešenju situacije u napadnutoj filijali banke.

Drama u jugozapadnom delu Berlina počela je juče oko 16 sati, kada je napadač uleteo u filijalu i oteo jednog četrdesetogodišnjeg radnika banke, dok je ostalih dvadesetak ljudi, uspelo preko požarnih stepenica da se dočepa slobode.

Napadač je tvrdio da kod sebe ima bombu, odnosno, eksploziv i, prema nepotvrđenim navodima nemačkih medija, tražio je milion evra za slobodu otetog i auto. Nemačka policija je potvrdila samo da se radilo o jednoj "visokoj sumi" i zahtevima za slobodan put.

Još uvek je nejasno da li je otmičar i napadač zaista i imao eksploziv kod sebe, prenose mediji.

Cela drama je izgledala kao u kriminalnim filmovima-pošto je oko 300 policajaca okružilo filijalu banke, blokiralo veoma prometnu ulicu i stalno pregovaralo s napadačem, a razmišljalo se čak, prenose mediji, i o tome da se "uleti" u banku.

Noćas je napadač, ipak, odlučio da popusti, a kraj drame je bio kao i što je dogovoreno - prvo je talac napustio zgradu banke, a zatim i napadač, o čijoj daljoj sudbini odlučuje Državno tužilaštvo.

Napadač se predao bez otpora i, kao i njegov talac, ostao je nepovređen, prenose mediji.

I "Dojče banka", koja se u poslednje vreme nalazi na udaru policijske istrage zbog sumnji na utaju poreza i drugih malverzacija njenih prvih ljudi, izrazila je zadovoljstvo zbog okončanja drame i zahvalila policiji na angažmanu. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...