Snežna oluja preti istočnoj obali SAD

Nevreme

Snežna oluja preti istočnoj obali SAD

Planeta -
Vlasti su saopštile da se tokom noći zbog ledene kiše u gradu Oklahoma dogodilo čak 10 sudara, dok je zbog lančanog sudara 21 vozila, u kojem je povređeno 12 ljudi, autoput danas bio zatvoren pet sati

VAŠINGTON - Jedan od glavnih autoputeva u državi Oklahoma zatvoren je nakon sudara 21 vozila usled zimske oluje koja je zahvatila jug SAD, dok je aerodrom u Torontu na Božić otkazao preko 200 letova jer zimska oluja preti i istočnoj obali SAD.

Na međunarodnom aerodromu u Torontu otkazani su uglavnom letovi ka Bostonu, Njujorku i Pitsburgu i iz ovih gradova, javio je AP.

Vlasti su saopštile da se tokom noći zbog ledene kiše u gradu Oklahoma dogodilo čak 10 sudara, dok je zbog lančanog sudara 21 vozila, u kojem je povređeno 12 ljudi, autoput danas bio zatvoren pet sati.

Olujni sistem koji dolazi iz Kanzasa i Teksasa donosi opasnost od formiranja tornada i oluja sa grmljavinom na jugu zemlje, a očekuje se još snežnih padavina, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

U gradu Oklahoma prognozira se formiranje snežnog pokrivača u debljini od sedam do 15 centimetara.

Očekuje se da će olujni sistem koji se kreće severoistočno ka gornjem toku reke Ohajo, i državama Misuri i Ilinois, ojačati i doneti mećavu i snežni pokrivač od 15 do 20 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track