Buš stariji, Tačerova i Čavez na lečenju!

U bolnici za praznike

Buš stariji, Tačerova i Čavez na lečenju!

Planeta -
Nekadašnja premijerka Britanije, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, kao i aktuelni lider Venecuele dočekaće 2013. u bolničkoj postelji
1 / 4

LONDON - Trojka se bori za život.Dok će većina svetskih političara novogodišnje praznike dočekati u krugu porodice ili na radnim mestima, neki bivši i sadašnji lideri ozbiljno su bolesni i nalaze se u bolnici. Nekadašnji predsednik SAD Džordž Buš stariji (88), bivša premijerka Britanije Margaret Tačer (87) i aktuelni predsednik Venecuele Ugo Čavez (58) dočekaće 2013. godinu u bolničkoj postelji.Bivši predsednik Amerike Džordž Buš stariji primljen je u bolnicu u Dalasu prošle nedelje zbog jakog kašlja i groznice. Iako mu se zdravstveno stanje od tada popravilo, Buš se i dalje oseća loše, pa lekari ne žele da ga puste na kućno lečenje.Nekadašnja premijerka Britanije Margaret Tačer nedavno je operisala bešiku u jednoj londonskoj bolnici. Doktori tvrde da je Gvozdena Ledi imala manji zahvat i da se uspešno oporavlja, ali da zbog svojih godina mora ostati na posmatranju još nedelju dana. Oni se plaše da bi joj se stanje moglo iskomplikovati.Lider Venecuele Ugo Čavez se, nakon četvrte operacije raka, oporavlja na Kubi. Lekari ne žele da ga puste kući jer čekaju nove rezultate testova na opaku bolest. Čavez se nakon operacije oseća dobro, ali u bolnici će biti još najmanje nedelju dana. Venecuelanski zvaničnici saopštili su pre dva dana da im se lider javio telefonom, poručio da se uskoro vraća i poželeo srećan Božić.

Mihail Kalašnjikov na intenzivnoj neziLegendarni ruski konstruktor puške AK-47 Mihail Kalašnjikov (93) prošlog četvrtka doveden je na intenzivnu negu u bolnicu u Moskvi, a razlozi se kriju od javnosti. Lekari kažu da ga ništa nije bolelo, već da je bio veoma iscrpljen, dok njegov sin Viktor tvrdi da mu je otac na ranije zakazanim lekarskim pregledima.Mandela sinoć izašao iz bolniceNobelovac Nelson Mandela (94), bivši lider Južnoafričke Republike, leči se od upale pluća. On je sinoć, posle 18 dana provedenih u bolnici u Johanesburgu, izašao kući, iako se pričalo da će tek u januaru naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track