Miodrag Lekić kandidat za predsednika Crne Gore

Lider Demokratskog fronta

Miodrag Lekić kandidat za predsednika Crne Gore

Planeta -
Lekića će podržati DF, a nastojaće da pridobije podršku i nevladinog sektora, saopšteno iz Demokratskog fronta

PODGORICA - Lider opozicionog Demokratskog fronta Miodrag Lekić učestvovaće kao nezavisni kandidat na predsedničkim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani do polovine 2013. godine. Lekića će podržati DF, a nastojaće da pridobije podršku i nevladinog sektora, saopšteno je iz tog saveza u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promjene.

U saopštenju Predsedništva DF je navedeno da je Lekić "kompetetna i profesionalno ostvarena ličnost" koja će, kako se ističe, vratiti dostojanstvo funkciji šefa države u Crnoj Gori. Demokratski front će, prema saopštenju, formirati izborni štab za podršku Lekiću, a ostavio je mogućnost i drugim političkim strankama da mu se pridruže u političkoj i logističkoj podršci Lekiću kao kandidatu za predsednika Crne Gore.

Crnogorska vladajuća koalicija je najavila da će do polovine januara saopštiti ime svog kandidata na predsedničkim izborima. Demokratska patrtija socijalista će, prema najavama, najverovatnije predložiti kandidaturu sadasnjeg šefa države Filipa Vujanovića, ali nije sigurno kakav će stav o tome zauzeti njeni koalicioni partneri, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track