Mira Marković i Asad prve komšije!
Foto: Beta

Moskovska saga

Mira Marković i Asad prve komšije!

Planeta -
Supruga bivšeg jugoslovenskog predsednika i haškog optuženika Slobodana Miloševića stanuje u elitnom moskovskom naselju Barviha, a u vili do nje uskoro stanovaće i sirijski predsednik Bašar al Asad

NJUJORK- Sirijski predsednik Bašar al Asad mogao bi ako stvari u njegovoj zemlji krenu po zlu da se uskoro preseli u elitno naselje Barviha nedaleko od Moskve gde već u izgnanstvu živi nekoliko predsednika, političara, a srpskoj javnosti je poznata po tome što tamo u odvojenim vilama od izgnanstva žive Mirjana Marković i Marko Milošević, supruga i sin bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodna Miloševića.

Kada se pročulo da Sirjski predsednik možda još neće moći dugo da se održi na vlasti i da u se priprema vila gde bi trebao da se preseli sa svojom suprugom Asmom al Asad poznatoj po luksuzu i raskoši svetski modni brendovi Loren, Guči, Dolče i Gabana požurili su da u ovom naselju među borovima i visokim zidovima, koje ih dele od spoljnjeg sveta otvore svoje prodavnice.

Borislav Milošević, Slobodanov brat, kaže da Mirjana i Marko otkada su se nastanili u Barvihi nemaju nikavih problema, da ljudi iz Srbije dolaze i posećuju ih, kao i da oni žive “ običnim, normalnim životom družeći se sa svojim prijateljima.

Govoreći o Mirjaninom egzilo on je novinarima Njujork Tajmsa preko telefona rekao da Mirjana živi sasvim normalno da priprema knjigu od intervjua svog supruga, kao i da njen izgnanički život u Barvihi nije toliko težak, kao i da se ona uopšte ne oseća usamljeno jer su pored nje deca i unučad, ali je odbila intervju za ovaj američki list.

Na pitanje da li bi možda porodica Milošević imala nešto protiv da im se u komšiluk uskoro doseli sirijski predsednik Bašar al Asad sa svojom suprugom, Borislav Milošević je rekao da oni nemaju ništa protiv dolaska Asadovih u njihov komšiluk, a da bi prihvatanje Bašara, Asme i njihove dece od strane Rusije bio vemoma human gest.

Diplomate u Rusiji kategorično tvrde da je Bašar njihov najverniji saveznik, kao i da oni uopšte ne razmišljaju da mu pruže azil, jer se radi o najvažnijem savezniku Moskve, dok za razliku od njih Mark Kac professor političkih nauka na Univerzitetu Džordž Mejson tvrdi da Rusija već na neki način signalizira Asadu da mu je spremna pružiti azil, kao i da ta ponuda neće biti stalna već se voma brzo može zatvoriti.

Zanimljivo da je snegom okovana Barviha već pružila utočište dvojici zbačenih predsednika jedan je predsednik Kirgistana Akaiev i njegov sin koji žive u ovom naselju od 2005. godine, zatim Aslan Abashide lider otcepljene Gruzijske republike Abhazije, a u nasleju do 1998 živoe je i lider Kurda u Turskoj Abdulah Odžalan, koga su Rusi oterali i prvim avionom poslali u Afiku, a u ruke Turske dopao je 1999 godine.

Mira piše knjigu, a Marko se igra s kćerkomNjujork Tajms piše u svom obimnom tekstu o mogućem bekstvu Asadovih da Mirjana marković trenutno radi na knjizi zasnovanoj na intervjuima Slobodna Miloševića, a da je marko oženjen Ruskinjom sa kojom ima kćerku.

Naselje Barviha zabranjeno za običan svet

Barviha je najelitnije naselje u podmoskovlju. I tamo zivi apsolutno i iskljucivo samo elita. Tri elitna naselja zovu se Barviha 2, Barviha Club i Barviha village. Sve je pod kamerama, obezbedjenjem i apsolutno je nepristupačno za običan svet.

Odmah pored se nalazi najluksuzniji trgovinski kompleks Lakčeri vilidž Barviha na oko sto hiljada metara kvadratnih gde se samo prodaje samo najskuplje:Dolce & Gabbana, Gucci, Giorgio Armani, Tod’s, Brioni, Ralph Lauren, Prada, Ermenegildo Zegna, Roberto Cavalli, Yves Saint Laurent, Kiton, Bvlgary, Chopard, Tiffany, Graaf, de Grisogono, Bottega Veneta, Mercury.: Bentley, Ferrari-Maserati, Harley-Davidson, Lamborghini....

Samo za elitu: Barviha
Samo za elitu: Barviha

Besna kola za besno naselje: Barviha
Besna kola za besno naselje: Barviha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track