Klintonova izašla iz bolnice
Foto: REUTERS

Stejt department nije potvrdio informaciju

Klintonova izašla iz bolnice

Planeta -
Si-En-En prikazao snimak na kom se vidi kako Klintonova (65) odlazi iz bolnice u pratnji supruga, bivšeg predsednika Bila Klintona

NJUJORK - Državna sekretarka SAD Hilari Klinton viđena je kako napušta bolnicu u Njujorku, tri dana nakon što je u njoj zadržana zbog tromba u veni blizu mozga. Si-En-En (CNN) je prikazao snimak na kom se vidi kako Klintonova (65) odlazi iz bolnice u pratnji supruga, bivšeg predsednika Bila Klintona, ćerke Čelsi i glavnih saradnika.

Stejt department nije želeo da potvrdi informaciju da je Klintonova otpuštena iz bolnice, a zasad nije jasno da li će se vratiti radi daljeg lečenja ili će ostati kod kuće, piše agencija Frans pres. Klintonova je zadržana na lečenju u Prezbiterijanskoj bolnici u nedelju, nakon što je tokom pregleda ustanovljeno da u veni između lobanje i mozga ima ugrušak, a u bolnici je trebalo da ostane najmanje 48 sati.

Njeni doktori su ranije naglasili da tromb nije izazvao moždani udar niti neurološka oštećenja. Američka državna sekretarka nije viđena u javnosti već skoro četiri sedmice, otkako je dobila stomačni virus po povratku iz Evrope 7. decembra, zbog čega je otkazala posetu severnoj Africi. Zbog infekcije je dehidrirala, a zatim izgubila svest i doživela potres mozga, koji je, kako se smatra, prouzrokovao tromb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track