Ubijen talibanski komandant i njegov zamenik

Pakistan

Ubijen talibanski komandant i njegov zamenik

Planeta -
U prvom napadu ubijeno je devetoro talibana, uključujući Maulvija Nazira, komandanta iz plemena Vazir

ISLAMABAD - U napadima dve američke bespilotne letelice ubijeni su talibanski komandant, njegov zamenik i još 11 talibanskih ekstremista u Južnom i Severnom Vaziristanu, u Pakistanu, saopštili su danas bezbednosni izvori.

U prvom napadu ubijeno je devetoro talibana, uključujući Maulvija Nazira, komandanta iz plemena Vazir, kada su rakete pogodile kuću u mestu Angor Ada, u blizini grada Vane, prestonice Južnog Vaziristana, nedaleko od granice sa Avganistanom, prenele su zapadne agencije. U tom napadu poginuo je i njegov zamenik Rata Kan, saopštili su neimenovani izvori.

U američkim napadima bespilotnim letelicama poslednjih godina ubijeno je dosta talibanskih lidera, među kojima je i Bajatulah Mehsud, ubijen 2009. godine. Napadi bespilotnim letelicama dramatično su se povećali od kada je Barak Obama došao na mesto američkog predsednika.

Agencija Rojters je navela da je 2007. godine bilo pet takvih napada, a već 2010. je izvedeno čak 117 napada bespilotnim letelicama. Iako su mete napada ekstremisti, često se dogodi da među žrtvama budu i civili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track