SAD i Novi Zeland u tajnosti pravili cunami bombu!

Otkrivena vojna tajna

SAD i Novi Zeland u tajnosti pravili cunami bombu!

Planeta -
SAD još 1944. na Novom Zelandu testirale oružje čija eksplozija ispod površine mora podiže talase od deset metara i uništava priobalne gradove

OUKLEND - Talas ubica.Amerika je još tokom Drugog svetskog rata uspela veštački da izazove cunami, govore vojna dokumenta iz arhiva na Novom Zelandu, gde je oružje za masovno uništenje testirano. Naime, SAD su napravile bombu čija eksplozija u moru izaziva razorne talase, koji mogu da zbrišu priobalne gradove, a ideja je bila da to oružje iskoriste kako bi naterale Japan na kapitulaciju.Do novog saznanja došao je novozelandski pisac i reditelj Rej Varu (60) pretražujući vojna dokumenta u nacionalnom arhivu. On tvrdi da je takozvana cunami bomba, čija je eksplozija u moru podizala talase od čak deset metara, testirana 1944. u projektu „Pečat“. Testiranje bombe obavljeno je 100 kilometara severno od grada Ouklenda, a izvedeno je ukupno oko 37.000 eksplozija. Ispostavilo se da deset velikih eksplozija bombe u moru mogu da izazovu razorne talase. Međutim, rad na „cunami bombi“ otkazan je 1945, jer se ispostavilo da bi za uspešno izazivanje cunamija bilo potrebno oko dva miliona kilograma eksploziva poređanog u ravnu liniju na samo osam kilometara od obale.- Danas bismo „cunamisali“ ljude da se atomska bomba nije pokazala efikasnom. Cilj je bio da se unište priobalni gradovi - rekao je Varu, koji je istraživanje objavio u knjizi „Tajne i blaga“.

Rej Var otkrio tajnu
Rej Var otkrio tajnu

Cunamiji u Japanu i Indoneziji veštački?Novo saznanje dalo je vetar u leđa teoretičarima zavere, koji tvrde da je smrtonosni talas koji je 2004. pogodio Indoneziju i odneo 275.000 života veštački izazvan, baš kao i cunami u Japanu 2011, kad je poginulo oko 10.000 ljudi. Oni koji su dosad pričali da su dva razorna cunamija izazvana HAARP tehnologijom sada tvrde da je američka mornarica cunami bombu postavila u procep između dve tektonske ploče blizu Sumatre, što je izazvalo katastrofalan zemljotres, koji je pokrenuo smrtonosni cunami.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track