STRAVIČNO: Nasmrt pretukla sina zbog Kurana

Osuđena majka monstrum

STRAVIČNO: Nasmrt pretukla sina zbog Kurana

Planeta -
Britanka Sara Ege, koja je ubila, pa htela da spali svoje dete Jasina (7) jer nije mogao napamet na nauči tekst islamske svete knjige, dobila doživotnu robiju

LONDON - Stravično.Britanka Sara Ege (33) iz Kardifa u Velsu, koja je 2010. nasmrt pretukla svog sina Jasina (7), a zatim ga spalila jer nije mogao da nauči ceo Kuran napamet, osuđena je na doživotnu robiju. Ona je najpre za taj zločin pokušala da optuži svog supruga Jusefa Egea (38), ali je na suđenju ipak priznala da je mališana tri meseca neprestano tukla motkama.Suđenje majci monstrumu trajalo je više od dve godine, a tek na kraju je priznala stravičan zločin.Nije se bunio- Mnogo me je ljutilo što Jasin nije znao tekst Kurana. Udarala sam ga štapom preko leđa kao psa. Bio je dobar, radio je to što treba i nije se protivio, a ja sam ga stalno tukla. Nikada se nije bunio, nije me zaustavio, niti se žalio. Ali imali smo dogovor, trebalo je da nauči 35 stranica za tri meseca. Obećala sam mu i novi bicikl ako to uspe. Nije mu išlo dobro, za godinu dana naučio je samo jedno poglavlje - ispričala je ona tokom suđenja.Majka ubica je nesrećno dete udarala drvenim štapom, oklagijom, papučama, pa čak i čekićem.- Đavo mi je govorio da radim sve te grozne stvari. Bila sam tako gruba, na kraju sam ubila svog sina - pokušala je da se odbrani Sara, koja je ranije lekarima rekla da je osetila veliko olakšanje kada je mali Jasin konačno umro od zadobijenih povreda.Podmetnula požarInače, kada je pre dve godine shvatila da je njeno dete izdahnulo, ona je namerno izazvala požar u svom domu da bi dečakovo telo izgorelo, a s njim i svi dokazi. Međutim, policija je utvrdila da je mali Jasin ubijen i da je pre smrti trpeo stravične muke. Bili su mu polomljeni nekoliko rebara, ruka i gotovo svi prsti. Za to je Sara pokušala da optuži muža, navodeći da je tukao i nju i dete, ali je istraga pokazala da je ona ubica.

Hteli da postane HafizOsobe u islamskoj religiji koje znaju ceo tekst Kurana napamet nazivaju se posebnim imenom - hafiz. Sara i njen suprug Jusef želeli su da njihov sin Jasin jednog dana postane hafiz, zbog čega su nameravali da ga upišu na napredan kurs na kojem se uči tekst svete knjige u lokalnoj džamiji u Kardifu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track