Berluskoni: Ja sam žrtva žena sudija!

Progone ga

Berluskoni: Ja sam žrtva žena sudija!

Planeta -
Nazvao ih feministkinjama i komunistima zbog alimentacije od 200.000 evra dnevno presuđene u brakorazvodnoj parnici njegovoj drugoj supruzi

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je žrtva žena sudija koje je nazvao "feministkinjama i komunistima" zbog alimentacije od 200.000 evra dnevno presuđene u brakorazvodnoj parnici njegovoj drugoj supruzi. Berluskoni je u sinoćnjem intervjuu za privatnu televiziju La7 rekao da će se žaliti na presudu u razvodu od njegove supruge Veronike Lario. Italijanski mediji prvobitno su javili da je sud odlučio da on treba da plaća 100.000 evra dnevno, odnosno tri miliona evra mesečno svojoj bivšoj supruzi.

Berluskoni je, međutim, rekao da je ta cifra, zajedno sa zaostalim isplatama, dvostruko veća. "Radi se o tri žene sudije, feministkinja i komunistkinja. To su milanske sudije koje me progone od 1994.", rekao je italijanski medijski magnat.

Veronika Lario zatražila je razvod 2009. godine navodeći kao razlog Berluskonijevu naklonost prema mlađim ženama. Berluskoniju se trenutno sudi po optužbama da je platio za seks sa tada maloletnom Marokankom i koristio svoju kancelariju da to zataška. On i devojka odbacuju ove optužbe.

S prijavljenim prihodima 2008. od 23 miliona evra Berluskoni je među najbogatijim ljudima u Italiji, i daleko najbogatiji političar u zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track