Australija: Požari se vide iz svemira, narod traži spas u vodi
Foto: Dejli Mejl

Spasavaj se ko može

Australija: Požari se vide iz svemira, narod traži spas u vodi

Planeta -
Na fotografiji koja je obišla svet Temi Holms je spas za svojih petoro unučadi potražila u vodi

SIDNEJ - Požari koji su zahvatili Australiju prethodnih dana mogli su da se vide i iz svemira, o čemu svedoče fotografije koje je danas objavila američka svemirska agencija NASA.Kanadski astronaut i inženjer Kris Hadfeld napravio je fotografije požara u Australiji koje je snimio sa Međunarodne svemirske stanice, preneli su američki mediji.

Slike koje je objavila NASA zabeležile su i nekoliko požara na ostrvu Tasmanija 8. januara.Fotografija koja je takođe obišla svet jeste slika Temi Holms koja je bežeći pred vatrenom stihijom spas za svojih petoro unučadi potražila u vodi.

Više od 130 požara izbilo je juče u Novom Južnom Velsu, a jak vetar i rekordno visoke temperature doprineli su brzom širenju vatrene stihije i u drugim delovima na jugoistoku Australije.Rekordno visoke temperature u južnoj Australiji zabeležene prethodnih dana danas su pale, otklanjajući time, bar na kratko, opasnost od izbijanja i širenja požara.Međutim, predah za vatrogasce neće dugo potrajati pošto se predviđa rast temperatura krajem ove sedmice.

Foto: Dejli mejl
Foto: Dejli mejl

Rojters
Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track