Misteriozne građevine usred pustinje Gobi

Otkriće

Misteriozne građevine usred pustinje Gobi

Planeta -
Uopše nemam ideju šta bi to moglo da bude. Zgrade su poprilično velike i neobičnog izgleda, i nastale su, rekao bih, u velikoj žurbi - rekao je analitičar CIA

Satelitski snimci sa Gugl Erta otkrile su misteriozni kompleks usred kineske pustinje Gobi. Bivši analitičar CIA Alen Tomson tražio je pomoću Gugl Erta gradilišta u blizini grada Kashgar u jugozapadnoj Kini kad mu je odjednom pogled zastao na neobičnim građevinama. Kompleks zgrada i ulica zaintrigirao je stručnjaka.

- Uopše nemam ideju šta bi to moglo da bude. Zgrade su poprilično velike i neobičnog izgleda, i nastale su, rekao bih, u velikoj žurbi - rekao je analitičar CIA.

Ovo nije prvi put da su se neobični oblici "pokazali" putem Gugl Erta u nenaseljenim područjima Kine. I 2011. godine u pustinji Gobi na severoistoku Kine otkrivene su strukture čije je poreklo i dosad ostalo nerazjašnjeno. Ipak, neki forumaši nagađaju da su to 'kodovi' koje mogu da čitaju samo NLO, dok neki strahuju misleći da su tamo smeštene rakete usmerene za napad na SAD.

Ipak istraživači su došli do malo manje strašnog zaključka, da su to građevine koje se koriste za kineske špijunske satelite. Kasnije iste godine, takođe u pustinji Gobi, otkrivene zgrade i ulice čudnog izgleda. Otkriće je dovelo do niza više ili manje ozbiljnih teorija o tajnama velesila - da su to mesta za izradu nuklearnih bombi, piste za testiranje aviona ili poligoni neke čudne autoškole...Baš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track