ŠOKANTNO: Džimi Sevil silovao i dečaka na samrti!

Britanija u šoku

ŠOKANTNO: Džimi Sevil silovao i dečaka na samrti!

Planeta -
Pokojna televizijska zvezda zlostavljala 49 bolesne dece, a najgori zabeležen slučaj je seksualno iživljavanje nad detetom koje je umiralo u bolnici

LONDON - Strašno.Britanska policija otkrila je šokantan podatak da je pokojna televizijska zvezda Džimi Sevil seksualno zlostavljao 49 bolesne dece, a najgori slučaj od svih je silovanje dečaka na samrti u Londonu.Istragom britanske policije utvrđeno je da je Sevil od 1962. do 1995. u čak 13 bolnica širom zemlje seksualno napastvovao bolesnu decu. Javnost je najviše šokirana saznanjem da je manijak 1971. u jednoj bolnici u Londonu silovao dečaka na samrti. Dečak, koji je tada imao 11 ili 12 godina, rekao je svojim roditeljima dva dana pre nego što je umro da ga je Džimi Sevil dirao po genitalijama i terao ga da mu masira međunožje. Iako su se dečakovi roditelji tada žalili upravi bolnice, nije pokrenut nikakav slučaj protiv televizijske zvezde.Pedofil je seksualno napadao psihičke bolesnike, invalide u kolicima pa čak i bludničio nad leševima u bolničkim mrtvačnicama. Nekada najveća zvezda televizije BBC zlostavljao je uglavnom devojke, koje su u preko 70 odsto slučajeva bile maloletne, i to u prostorijama britanske medijske kuće i u bolnicama u kojima se bavio humanitarnim radom.Sevil je prvi napad počinio 1955. u Mančesteru, a poslednji 2009, navodi se u izveštaju, koji je rezultat tromesečne istrage britanske policije. Manijak je počinio 214 napada, uključujući 34 silovanja, a njegova najmlađa žrtva imala je svega osam godina. Policija tvrdi da je taj broj i veći.Džimi Sevil, koji je umro 2011, bio je izuzetno popularan 1970-ih i 1980-ih godina kao voditelj muzičke emisije „Top of the Pops“ i dečjeg programa „Džimi će to popraviti“, a zbog humanitarnog rada kraljica Elizabeta II proglasila ga je vitezom.

Sprema se tužba protiv Sevilovih potomakaAdvokat Liz Daks, koja zastupa više od 50 žrtava Sevilovog zlostavljanja, izjavila je da se razmišlja o mogućnosti da se tuže potomci i naslednici Džimija Sevila. Daksova je dodala da je to jedini način da žrtve dođu do pravde putem građanskih tužbi, pošto je voditelj preminuo 2011. i ne može mu se suditi. Stotine ljudi koje je Sevil tokom šest decenija napastvovao tražiće odštetu od kuće BBC, kao i od britanskih zdravstvenih službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track