Uhapšen komandir Šamil!

Uzbuna u Trogiru

Uhapšen komandir Šamil!

Planeta -
Reč je o Damiru Mamiću (41) iz Trogira, zaposlenom u kadrovskoj službi Brodotrogira. Oženjen je i otac jednog deteta

ZAGREB - Splitska policija saopštila je da je jutros uhapsila 41-godišnjeg muškarca s područja Trogira koji je u video-zapisu objavljenom na internetu preuzeo odgovornost za bombaške napade proteklih dana u Zagrebu i pozvao na nove. "U toku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela iz člana 99. Krivičnog zakona - javno podsticanje na terorizam", izjavila je portparolka splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Za to krivično delo preti kazna do deset godina zatvora. Prema nezvaničnim informacijama javne televizije, reč je o 41-godišnjem Damiru Mamiću iz Trogira, zaposlenom u kadrovskoj službi Brodotrogira. Oženjen je i otac jednog deteta.

Iz policije zasad nisu potvrdili da je on zaista povezan s postavljanjem eksploziva u dva navrata u Zagrebu.

U osmominutnoj video poruci na Youtubu, koju su objavili pojedini hrvatski mediji, muškarac koji sebe naziva "komandir Šamil" preuzeo je odgovornost za eksplozije u Zagrebu.

U videu nazvanom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu", muškarac obučen u vojnu jaknu bez rukava javnosti je poručio da je ključno izbegavanje civilnih žrtava, jer bi to bilo kontraproduktivno.

On je takođe pozvao na napade na kasarne, policijske stanice i specijalce. Zbog dve prošlonedeljne ekspolozije u Zagrebu policija je juče uhapsila 54-godišnjeg Vojislava Blaževića koji je i povređen prilikom druge eksplozije zbog čega je smešten u bolnicu. Policija za sad nije utvrdila motiv. Očekuje se da će ga danas u bolnici ispitati istražioci, a potom bi trebalo da bude doneta odluka o istražnom zatvoru.

Blažević štrajkuje glađu, a prema nezvaničnim informacijama, do sad je odbijao saradnju sa istražiocima. Za sad ga policija sumnjiči zbog dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom, a za to krivično delo preti kazna do pet godina zatvora. Istraga o eksplozijama u Zagrebu i dalje traje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track