Asada štiti ruska vojska, krije se na brodu?!

Dejli mejl

Asada štiti ruska vojska, krije se na brodu?!

Planeta -
Asad, njegova porodica i nekolicina saradnika žive navodno na ratnom brodu, a odluka sirijskog lidera da se preseli usledila je pošto je izgubio poverenje u lično obezbeđenje

LONDON - Sirijski predsednik Bašar al Asad i njegova porodica navodno su se preselili na ratni brod u blizini sirijske obale i štiti ga ruska mornarica, tvrdi britanski Dejli mejl.

Asad, njegova porodica i nekolicina saradnika žive navodno na ratnom brodu, a odluka sirijskog lidera da se preseli usledila je pošto je izgubio poverenje u lično obezbeđenje. Sirijski predsednik na sastanke u predsedničkoj palati u Damasku putuje helikopterom.

Obaveštajni izvori su saudijskom listu "Al-vatan" preneli tvrdnje da predsednika Sirije štite Rusi. Taj list navodi da je Asadov strah od napredovanja pobunjenika u sirijskoj prestonici jedan od razloga zbog čega je odlučio da se preseli na brod.

Pozicija broda je takva da bi Asadu i njegovoj porodici omogućila brz beg za Moskvu, ukoliko bi to bilo neophodno, navodi list.

Rusija je ostala glavni saveznik Asadovog režima od početka sukoba u toj zemlji, u kojima je, kako UN procenjuju, do sada stradalo više od 60.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja